wie ben ik?

 

Ik ben Linda dijkman woonachtig in het mooie Drenthe en in 2015 afgestudeerd aan de Hanze Hoge school in Groningen als Maatschappelijk werk en dienstverlening MWD HBO ( Social worker) en daarbij de Minor Sport en Gezondheid en leefstijl afgerond.

Hoe het begon?

Tijdens mijn laatste revalidatie poging bij het UMCG (sportrevalidatie), werd er op een andere manier naar gekeken, namelijk naar wat ik nog wel kon en wat goed is voor mijn knie en hoe het allemaal sterker kon worden. Dit om een ingrijpende operatie te voorkomen. Rust houden en mijn knie ontzien was het zeker niet, gelukkig maar, want dat had ik die tijd al genoeg gehad. Fietsen was een van de onderdelen die ik veel moest doen. En dat werkte, mijn benen werden sterker waardoor ik ook weer beter begon te lopen. Doordat ik vooruitgang zag en merkte dat ik mij beter voelde, begon ik het leuker te vinden.

Ik fietste elke avond op mijn gewone fiets door het dorp. Dat vond ik al vrij snel saai, omdat ik voor mijn blessure ook al veel sportte wilde ik toch wel iets meer uitdaging dan dit, maar ik vond het fietsen wel erg leuk. De Tour de France volgde ik altijd al graag, mooi om te zien wat een menselijk lijf aan kan. Al snel had ik overleg met mijn revalidatiearts, met de vraag: mag ik wielrennen? Kan mijn knie dat aan? Ja was het antwoord. Wel op een verantwoorde manier opbouwen dan was alles mogelijk. Mountainbiken werd afgeraden, omdat dit te belastend zou zijn. In september (2013) dat jaar startte mijn minor sport gezondheid, daarbij kwam ik nog meer in aanraking met het wielrennen. Ik vond het leuk en met één van de meiden uit de klas had ik een leuke klik en zij deed ook aan wielrennen (helaas is zij in de zomer van 2016 overleden)

In het begin had ik eerst wat rond gefietst op haar fiets, maar al vrij snel kocht ik mijn eigen wielrenfiets. Mijn Specialized Dolce waar ik nog steeds heb, nu zijn we al heel wat fietsen verder en rij ik nu op een Specialized tarmac en een Diverge ( gravel bike).